מחשבים ניידים - מאמרים נבחרים

מחשבים ניידים, מדי יום יוצאים עשרות דגמים חדשים על ידי חברות המחשבים, קשה לעקוב אחר השינויים בשוק הלפטופים, 2010  וכיום האטרקציה האמיתית היא מחשב נייד 12.1 אינטש, או מחשבים ניידים המושלבים לנו כבר עם הטלפון הנייד, ראו מידע ומאמרים נבחרים בנושא מחשבים ניידים טיפול במחשב נייד בעמוד זה של קליק גו אינטרנט, ראו מאמרים נוספים בתחום באתר : מאמרים ארטיקל [ חפשו ערך מחשבים, או מחשב נייד, או מחשבים ניידים ]

נושא המאמר: Dell מציעה את XP כחלופה לוויסטה
מאת: מאת IDG   
שמור מאמר למועדפים

החברה נכנעה ללחץ הלקוחות שלא רצו לרכוש מחשבים בהם מותקנת מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט

יצרנית המחשבים Dell נכנעה אתמול ללחצים מצד לקוחות וויתרה על מדיניותה להתקין רק את מערכת ההפעלה ויסטה במחשביהם של צרכנים ביתיים, כשהוסיפה גם את חלונות XP כחלופה בשישה דגמים. כרגע מציעה החברה את האפשרות החדשה הכוללת את XP כמערכת ההפעלה רק ללקוחות מארה"ב. Dell מציעה עתה את חלונות XP Home ואת חלונות XP Professional בשני דגמים של מחשבי Dimension השולחניים - ה-E520 וה-E521, ובארבעה דגמים של מחשבי המחברת Inspiron ? ה-1405, 1705, 1505 ו-1501. "בהחלט הפנמנו את בקשתכם להחזיר את חלופת חלונות XP למחשבי Dell לצרכן הביתי", מסרה החברה בדף Ideas in Action, הקשור לאתר שלה IdeaStorm. ב-IdeaStorm, אתר שהוקם בפברואר ובו לקוחות Dell יכולים לבקש שינויים, שוכנעה החברה להוסיף את לינוקס כמערכת הפעלה אפשרית. הבקשות לגבי XP החלו להגיע למחרת ההשקה של האתר. "הייתי רוצה שבמחשבים ביתיים ועסקיים, ובמיוחד במחשבי מחברת, תהיה אפשרות לחלונות XP במהדורות Home ו-Pro כמערכת הפעלה בנוסף לוויסטה עד לפחות שנה אחרי השקתה של ויסטה", כתב javaprog07 בהודעת הפתיחה של הפתיל הספציפי הזה. מוקדם יותר החודש, החליטה Dell להוסיף את חלונות XP למערכות שנמכרו ללקוחות בעסקים קטנים. באותו הזמן אמר טום ווסט, מנהל שיווק לעסקים קטנים ב-Dell, שמערכות ההפעלה הישנות יותר לא יוצעו לצרכנים. "Dell לא מתכוונת להציע את חלונות XP למשתמשים ביתיים שכן ההעדפה והדרישה הן לטכנולוגיה 'החדשה ביותר והטובה ביותר', וזו כוללת את חלונות ויסטה", כתב בבלוג Direct2Dell.

אתמול כתב ליונל מנצ'אקה, מנהל מדיה דיגיטלית ב-Dell, על השינוי, בהודעה אחרת בבלוג. "אחרי הודעתו של טום ווסט בה נאמר ש-Dell תציע את חלונות XP במערכות המיועדות ללקוחות בעסקים קטנים, רבים מקוראי Direct2Dell הגיבו או שלחו דואר אלקטרוני, וביקשו שנחזיר את חלונות XP גם עבור משתמשים ביתיים. היום אנחנו עושים זאת". לא הצלחנו לקבל תגובה מיריבתה של Dell, HP, לשאלה האם היא תענה ל-Dell עם חלופת XP ללקוחותיה הצרכניים. כיום, ניתן להזמין את המערכות של HP לעסקים קטנים עם חלונות XP Home או XP Professional, בנוסף לאפשרות לוויסטה Business או Home Basic; את מחשבי החברה לצרכן הביתי, לעומת זאת, אפשר להזמין אך ורק עם ויסטה. יצרניות כמו Dell יוכלו להתקין את חלונות XP במערכות חדשות עד 31 בינואר 2008; גופים קטנים יותר המרכיבים מחשבים ומשתמשי קצה יוכלו לקבל רשיונות ל-XP עד תחילת 2009.  themarker.captain.co.il

 

נושא המאמר: אבטחת מחשבים ניידים
מאת: אורי שמאי   
שמור מאמר למועדפים

עם התפתחות המחשוב, הרצון והצורך לניידות ולעבודה גם מחוץ לעסק רוכשים יותר ויותר בתי עסק מחשבים ניידים ומחשבי כף יד לעובדיהם. הירידה במחירי המחשבים תרמה גם היא לכך, ולמעשה היום סטודנטים ותלמידים רבים הצטיידו במחשבים ניידים. ישנה חשיבות גדולה לנקוט בצעדים לאבטחת המחשבים הניידים והמידע שבהם, וזאת לאור הנגישות והקלות היחסית בה ניתן לגשת אליהם ולמידע שמאוחסן בהם. נתייחס קודם כל אל ההיבט הפיזי, זאת אומרת הנזק הכספי הישיר שנגרם מגניבה או חיבול במחשב הנייד, אם כי לרוב (בעיקר בארגונים) נזק זה הוא המשני בחשיבותו, מאחר והמידע המאוחסן חשוב ובעל ערך הרבה יותר. מילוי מספר הוראות פשוטות בנושא זה יכולים לצמצם את היקף התופעה: אין להשאיר מחשבים ניידים ללא השגחה, בעל המחשב צריך לקחת את המחשב עימו, ובמקרה הצורך לנעול אותו. יש לשאת את המחשב בתיק קשיח שיגן עליו מחבלות. לא להשאיר את המחשב ברכב וללא השגחה. בשדה התעופה ובמקומות הומי אדם לא להשאיר את התיק עם המחשב הנייד על הרצפה, כך הוא יכול להישכח או להיגנב. ניתן לשקול הוספת כבל בטיחות למחשב (כך שאם מנסים לגנוב אותו, נשמעת אזעקה). כאמור, לעיתים גניבת המחשב וההפסד הכספי המיידי (שווי המחשב) זו הבעיה הפחותה, והבעיה העיקרית היא המידע שמאוכסן בו, אשר לא פעם הוא מידע מסווג, המכיל סודות צבאיים (כפי שאירע בצה"ל לא פעם, וגם לאחרונה), סודות מסחריים, פטנטים, רשימות עסקיות סודיות (רשימת לקוחות לדוגמא) וכד'. גם כאן אנו מנסים להתמודד עם בעיה זו במספר דרכים: (הגנה לוגית) נעילת המחשב בסיסמא (מורכבת). אפשר אף לשקול במידת הצורך זיהוי ביומטרי (למשל טביעת אצבע). התקנת תוכנה אשר תצפין את הנתונים בדיסק (כך שהגנב לא יוכל לקרוא את הנתונים). הגדרת שומר מסך לפרק זמן מסוים שעם הפעלתו המחשב ננעל ויפתח שוב רק עם סיסמה. נעילת המחשב ואף מחיקת התוכן בו באופן אוטומטי לאחר הקשת סיסמא שגויה מספר מסוים של פעמים (קיימות תוכנות המבצעות זאת). התקנת Firewall אישי ו- Antivirus במחשבים.

להקפיד כי המחשב מעודכן בכל העדכונים של יצרניות התוכנה ומערכת ההפעלה (patchs). ל"הקשיח" את המחשב מבחינת חומרה/תוכנה ולתת גישה מוגבלת למשתמש במחשב, למשל על ידי הורדת כוננים וחיבורי USB מיותרים. לדאוג לגיבוי המידע. במידה והמחשב מתחבר לרשתות אלחוטיות יש לדאוג לאבטחה מתאימה. לא לאחסן/להעביר למחשבים הניידים חומר אשר אינו חיוני לעבודה! ככלל, יש לקבוע מדיניות ברורה בעסקים בדבר הנושאים הבאים: הזכאות למחשב נייד בקרב העובדים - מי צריך מחשב נייד בחברה? סוג החומר שמותר להוציא ממקום עבודה ולהעתיק למחשבים הניידים (על פי סיווג הן של המידע והן של העובדים), קביעת נהלים ברורים להגנה פיזית ולוגית על המחשבים. הטמעת מודעות לנהלי החברה בנושא ואופן אכיפתם. [email protected]

נושא המאמר: סוללה ליתיום סוללות למחשבים ניידים מצברים לאל פסק
מאת: שלום מנור   
שמור מאמר למועדפים

[ליתיום] (ביוונית lithos , משמעות "אבן") נתגלה ע"י Johann Arfvedson ב 1817 ככל הנראה, שם זה ניתן משום שהתגלה לראשונה במינרל, לעומת מתכות אלקאליות אחרות שהתגלו לראשונה בצמחים. שמו העברי - "אַבְנַן", ניתן מאותה סיבה. ליתיום הוא יסוד כימי ממשפחת המתכות האלקליות המסומל כ־ Li ומספרו האטומי הוא 3. ליתיום טהור הוא מתכת רכה וכסופה המגיבה (מחלידה) במהירות במגע עם אוויר או מים. הליתיום הוא היסוד המוצק הקל ביותר. בין שאר השימושים שלו, הוא משמש בתעשית סוללות חשמליות, לשימושי אלקטרוניקה. הקדמה: לאור השימוש ההולך וגובר בסוללות ליתיום, מצאתי לנכון לכתוב מספר מילים על הטרנד החדש והמסעיר הזה בטיסנאות החשמלית..

בזמן שכתבתי מאמר זה, נזכרתי בקורס צלילה שעשיתי לפני הרבה שנים בשיעורים הראשונים, למדנו בעיקר, מה לא לעשות, וזה, איך לא, הפחיד. אבל כשם שההנאה שבצלילה מאפילה על המיגבלות, כך הדבר נכון גם לגבי סוללות ליתיום, במידה ונשמור על מספר כללי ברזל, ההנאה לא תאחר לבוא. הפראדוקס: תאי ליתיום, בהשוואה ל- Nicad ו- NiMH , מהווים פריצת דרך, בכל מה שקשור לאנרגיה אלקטרוכימית ביחס למשקל, וכפי שנראה, לא רחוק היום שתאים אלו יחליפו אלה האחרונים...אך, כפי שהקדמתי לומר, אליה וקוץ בה ! זה אולי ישמע מוזר, אך כשם שתאים אלו מסוגלים לאגור אנרגיה למכביר, כך הם עדינים לשימוש, בניגוד למצופה. התאים מגיעים במארזים מאוד עדינים, ורכים, שמאוד קל לפגוע בם פיסית. פראדוקס, הלא כן ? אז לידיעתכם, שימוש לא נכון בתאי ליתיום, מסוכן ! בתנאים לא נאותים, תא ליתיום עלול להדלק, לשחרר גזים רעילים, ובמקרים קיצוניים, גם להתפוצץ!. קצת על תכונות תא ליתיום: עוד שהפוטנציאל, המתח של תא Nicad או NIMH עומד על- V1.2 נומינאלי, מתח תא ליתיום הוא V3.7 ...זאת ועוד: בעוד שהאנרגיה בתא NICAD עומד על כ-50 וואט לשעה / קילו, האנרגיה של תא ליתיום עומדת על כ- 170 וואט לשעה / לקילו. כמו כן, תא NICAD של 2400 mA שוקל כ- 60 גרם, בעוד שתא ליתיום באותה קיבולת שוקל כ- 42 גרם, וזאת לתא של V3.7 - מתח גבוה פי שלושה ! במילים אחרות, PACK 12 תאים NICAD של 2400 mA שוקל כ- 750 גרם בעוד ש- PACK S4P1 , שמפיק הספק דומה שוקל רק 180 גרם ! PACK ליתיום S4P2 , שמפיק הספק כפול, ישקול כ- 360 גרם !, זה אומר ש- PACK ליתיום ישקול חצי, ויפיק פי שתיים אנרגיה מפאק NICAD ! (המספרים נכונים לגבי תאי ליתיום חזקים במיוחד, שמסוגלים לתת 20 c בפריקה) אפרופו פריקות, קיבולת תא ליתיום יורדת, בכל טעינה או פריקה. גם טמפרטורות גבוהות יגבילו את יכולתו של התא לאגור אנרגיה. קיבולת תא, בשימוש אינטנסיבי, יירד לכ- 50-80% מקיבולת תא חדש, וזאת לאחר לא יותר מכ-50 פריקות / טעינות בלבד.

בתחום הטיסנאות החשמלית, תאים אלו עוברים התעללות של ממש. לא רק שזרמי הפריקה גבוהים מאוד, יחסית לנפח התא, אלא גם האופן בו נו צורכים זרם, עם כל פתיחה וסגירה של המצערת, והטעינות התכופות, יקצר את חייו של התא. PACK טוב אמור לשרוד כחמש מאות פריקות / טעינות אבל זמנים יגידו, כיוון שאנו רק בתחילת הדרך. בניית PACK מתאים בודדים: PACK, הוא אוסף תאים המחוברים בטור, או במקביל, או גם וגם. אך, כיוון שלכל תא יש תכונות מעט שונות, כמו התנגדות פנימית שונה/ טמפרטורה שונה, ישנה חשיבות מכרעת בבחירה נכונה של התאים. ב- PACK תקין, מתח כל תא, חייב להיות זהה למתח שאר התאים, וזאת באחוז סטייה קטן ביותר. הפרש המתחים בין תא אחד למשנהו חייב להיות לא יותר מ- (+-) V0.05 ! מידה ובבדיקה גילינו שההפרש גדול מזה, יש לאזן את ה- P ؀ |mdVmdmHmHm ACK, וזאת ע"י פריקה וטעינה של כל תא בנפרד. ולכן, בבנית PACK ליתיום, יש לדאוג לכך שתהייה גישה ל (+) ו (-) של כל תא ותא. דרך אגב, הדבר נכון גם לגבי Nicad ו- NiMH , רק שכאן, אם ישנה סטייה כלשהיא במתחים של כל תא ותא, ה PACK - לא ייתן את כל מה שיש לו להציע, אבל לפחות לא יינזק או יזיק בקלות כמו PACK ליתיום. שרטוט פשוט שהכנתי של PACK S4P1 (ארבע תאים בטור ללא תאים מקבילים) טעינה: מתח טעינה מקסימאלי של תא ליתיום הוא – V4.2, ואין לחרוג ממתח זה בשום צורה. אם בטעינה, המטען לא הפסיק טעינה ב- V4.2 , והמתח הגיע ל- V4.25 , לא טוב ! במקרה כזה, תא יכול להנזק לצמיתות. זרם מקסימאלי לטעינה הוא לא יותר מ- 1.05 כפול קיבולת תא כפי שמוצהר ע"י היצרן. דוגמא : תא, שמוצהר שהוא 1500 mA , יש לטעון בזרם של לא יותר מ- 1575 mA .

פריקה: תא, שמתחו ירד מתחת ל-2.5 V , יהרס לצמיתות ! לכן, יש חשיבות רבה בשימוש במטענים סוג א-א, ובבקרים שמיועדים לסוללות ליתיום. בקר שלא מיועד לליתיום, לא יפסיק את הזרם למנוע בזמן, וה PACK יהרס.

איחסון: אין לאחסן תא / PACK ליתיום, עם פחות מ- 20-50% קיבולת. איחסון תא פרוק (פחות מ- V2.55 ), והתא ייפגע בצורה שתהפוך אותו ללא שמיש. כללי זהירות: אין לטעון סוללה ללא השגחה יש להקפיד על קוטביות.. טעיתם ? הלך עליכם ! יש להקפיד לטעון בטמפרטורת סביבה של 0-50 מעלות. יש לטעון PACK מחוץ לטיסן, ועל משטח לא דליק, ולא מוליך חשמלית. אין להלחים תאים ללא ידע מוקדם בהלחמות.. הטאבים של התאים מאוד רגישים, ועשויים כסף טהור, ולכן רצוי, אם אפשר, לחברם באמצעים אחרים, כמו רצועות זהב דביקות ומוליכות, או בריקוע. אין לזרוק תאים לאש. אין להרטיב תא ליתיום... בכל נוזל שהוא !.. אף פעם ! יש להרחיק מילדים אין לנקב תא.. למה ?.. ככה ! אין להשתמש בתא / PACK שנחבל . העתיד: חשוב לי לציין, שרוב הבעיות שציינתי במאמר, לרבות חוסר איזון PACK , נכון בעיקר לתאים שפורקים זרמים גבוהים מאוד. לא ניתקלתי עד עתה, בבעיות אקוטיות בתאים קטנים שלא "טוחנים" אותם... נהפוך הוא.. לטיסנים קטנים, ובינוניים, הרווח הוא עצום ! אין לי ספק שהמטענים הנוכחיים , גם המשוכללים שביניהם, לא מתאימים לדור החדש של סוללות הליתיום.. אבל זה מה שהשוק מציע כיום. כמו שאני רואה את הבעיות שבהווה, בעתיד (אני מקווה הקרוב..) נראה יותר ויותר מטענים חכמים, כאלה שיידעו לגשת לכל תא ותא בתוך ה- PACK , ויבצעו איזון בזמן הטעינה או הפריקה. לכל PACK , יהייה פלאג עם מספר רב של מגעים. טעינה לכל תא ותא במקביל, ( ל PACK - S4P1 יהיו 5 מגעים לטעינה/פריקה. .. ראו איור פה למעלה) , וכמו כן, בקרי טמפרטורה על כל תא ותא, לניטור מדוייק של מצב כל תא...כמובן, כך אני רואה את הדברים, נראה מה השוק יכתיב.

לסיום.. זה היה ממש בקצרה על תאי ליתיום. אולי זה נשמע מפחיד, אבל יש לזכור שאלה כללי זהירות. ייתכן מאוד שהסיכוי לתאונת דרכים (חס וחלילה, טפו טפו טפו..) בדרך לשטח ההטסה גבוה יותר, מ- PACK ש"סרח" (תרתי משמע..), אז קחו את הדברים בפרופורציה. אני בטוח, שבשימוש נכון, ההנאה מהטסה עם ליפו – מרובה ! סוללות למחשבים ניידים,מצברים לאל פסק, סוללה ליתיום www.solela.co.il

נושא המאמר: מחשבים ניידים שחזור מידע
מאת: גולש אינטרנט   
שמור מאמר למועדפים

"אני צריך משהו טוב לגיבוי הנייד שלי" אמרו לנו רבים. כמו יהודים סטריאוטיפיים, התפתינו להשיב להם בשאלה: "רק לגיבוי, או גם לשחזור?" זו לא הלצה, ומי כמו לקוחות המעבדה לשחזור מידע יודעים זאת. אחת הבעיות הנפוצות ביותר בסביבת העבודה המודרנית הנה הצורך לטפל בגיבוי מידע הנמצא על גבי מחשב נייד שאינו מקושר לרשת. בעבר כתבנו על הנושא, והיום ברצוננו לסכם. כמובן שניתן תמיד להסתמך על המשמעת של המשתמש לשם ביצוע גיבויים יזומים אך ברור שרמת והיקף גיבויים אלו תהיה נמוכה ביותר במידה ויתרחשו בכלל גיבוי אוטומטי קשה עד בלתי אפשרי לביצוע במערכות אלו מכיוון ובדרך כלל לא מחובר אליהן טייפ גיבוי, והגיבוי בצריבה לדיסק עדיין לא ידידותי מספיק ולא אוטומטי מספיק בכדי לכסות קטגוריה זו.

פתרון כדוגמת Disk2Disk או Disk Synchronization יאפשרו שמירת גרסה עדכנית אחרונה בלבד על גבי התקן חיצוני אך לא יאפשרו התאוששות לגרסאות קודמות. באמצעות BOS ניתן לבצע גיבוי מתוזמן ואוטומטי לכל הקבצים הנמצאים במחשב ולאחסן את המידע המוכן לשחזור בהתקן חיצוני כדוגמת USB Disk רגיל או מסוג Flash, בתצורה זו ניתן להגן על גרסאות מידע מדי מספר דקות.

היתרון הגדול של המידע הנשמר על ידי BOS בתצורה זו הנו כי במידה וייגרם נזק כולל למחשב ניתן יהיה לגשת מיידית לכל הקבצים הנמצאים על גבי ההתקן החיצוני בכל מחשב רגיל, בכל מקום בעולם, כמעט בכל מערכת הפעלה, וללא צורך בתוכנה מיוחדת או בחומרה ייעודית - אין צורך במערכת BOS לשם אחזור המידע שנשמר על ידה, הקבצים יהיו תמיד מהגרסה האחרונה ביותר ומוכנים לקריאה בכל עת. הערכת יכולה לתזמן את ביצוע הגיבוי למחשבים ניידים בחמש שיטות שונות:

1. שרת הגיבויים הארגוני מגבה את המערכת הניידת מדי תקופת זמן, גם אם המערכת אינה מחוברת באותה עת לרשת, תצורה זו תתאפיין בהודעות שגיאה רבות אך לעומת זאת תאפשר גיבוי בכל פעם שהמחשב הנייד מחובר לרשת.

2. שרת הגיבויים הארגוני יקבל הוראת ביצוע גיבוי למחשב הנייד כחלק מה Login Script בעת חיבור המחשב הנייד לרשת, תצורה זו תבצע גיבוי פעם אחת בלבד בעת התחברות המחשב לרשת.

3. משתמש הקצה יפעיל פרוצדורה מקומית אשר מודיעה לשרת הגיבויים להתחיל ביצוע גיבוי תצורה זו מותנית במשתמש ולכן אין ודאות לפעולתה הקבועה אך היא משמשת בדרך כלל לביצוע גיבוי יזום בסיום יום העבודה, המשתמש יכול לקבל חיווי באמצעות POPUP או Email על סיום תהליך הגיבוי.

4. תוכנת BOS מותקנת על גבי המחשב הנייד ומגבה באופן שוטף את כל המידע החשוב לספריה נפרדת על גבי אתו הדיסק, תצורה זו משמשת בעיקר להתאוששות מקומית מיידית בעת מחיקת או שיבוש מסמך בודד.

5. תוכנת BOS מותקנת על גבי המחשב הנייד ומגבה באופן שוטף את כל המידע הקריטי לדיסק נייד חיצוני, תצורה זו מאפשרת את הגמישות הרבה ביותר.

www.axave.com

נושא המאמר: נשפך נוזל על המחשב מה עושים?
מאת: גולש אינטרנט   
שמור מאמר למועדפים

בטו' באב שטיפת המוח הורודה-מתוקה הגיעה מהים-האוויר-והיבשה, מכל כיווני שושנת הרוחות ומשלושת שליחי האלים (שהם במשרד שלנו: הטלוויזיה, גלגל"צ ו-MSN). נכנענו, על אף הטענות שאין צורך לציין במועד מסוים מה שברי המזל חווים כל יום, ואשר ממילא נשלל ממוכי הגורל ושחוקי השגרה - גם אם ילבשו תחרה והדפסי לבבות במשך כל השנה כולה. נכנענו. אז מה עושים? משהו קלאסי, כמובן...פותחים בקבוק יין המשמח לבב אנוש. באותו מעמד רומנטי, פתאום נזכרנו בטאי מוזס, שהרגה את הלפטופ שלה עם Cabernet (מבציר 1990). אירוע טראומטי בהחלט, עם פוטנציאל להרוס ערב רומנטי. כן, הרשת מלאה עדויות של אנשים ששפכו נוזלים שונים על היקרים להם מכל. מיין ובירה, עד למיצי פירות, קפה, תה, דיאט קולה, מרק אפונה, חלב סויה, קקאו... מפה, משם, ומניסיון במעבדה, אספנו צרור עצות. להלן.

1. התרחקו ממחשבים -ובעקר לפטופים- אם קיים חשש לריכוז נמוך של דם באלכוהול שלכם. (אבל אל תתרחקו בנהיגה!).

2. כמו בכל הצפה, אם נשפך נוזל: דבר ראשון יש לכבות את המכשיר ולנתקו מהחשמל!

3. אם מישהו אחר -ולא את/ה- שפך את הנוזל על המחשב הנישא שלך: עצור כל תגובה רגשית והבא מיד מגבת או חומר סופג כדי לספוג מה שניתן מעל שטח המחשב. ציוד אלקטרוני בא והולך. מידע, מצילים מגיבוי. אבל לחברים ובני משפחה, אין תחליף.

4. אם הייתם זריזים והצלחתם לספוג את רוב הנוזל במגבת או נייר סופג, במקרים מסוימים הזמן מרפא את הכל, והלפטופ יחזור לשמישות. אל תזדרזו, ותנו לכל החלקים להתייבש היטב. מדובר בדרך כלל על 72 שעות בממוצע. אולי פחות, בימי חמסין.

5. אם נשפכה כמות נכבדת של נוזל, מומלץ לפרק את מקלדת הלפטופ ולסייע להתאדות הטבעית באופן פעיל, אך בעדינות רבה. שימו לב לתנאי האחריות והימנעו מלפרק חלקים שפירוקם מהווה הפרת תנאים אלו.

5. הבעיה עם יין ונוזלים מסוכרים הינה הדביקות שנשארת בחלקים לאחר הייבוש. המקשים מסרבים לחזור למקומם לאחר הלחיצה, וזה אחד מהדברים המעצבנים ביותר ביקום. אם פירקתם, אפשר לשטוף את החלקים הפלסטיים במים (עדיף מים מזוקקים או מהבקבוק המיועד למגהץ האדים) ולייבשם היטב לפני ההרכבה מחדש. תנסו לא להרטיב מעגלים במהלך ההתעסקות.

6. דרך מקובלת להרחיק מים ממכשירים שונים היא שטיפה באלכוהול בריכוז גבוה. אל תנסו בבית.

7. במקרה של חלחול חומר סמיך או שומני ( מוצרי חלב, רוטב, מיונז, קרם הגנה,...) למחשב, התקלות לא תמיד מידיות. החומר לא מתפשט במהירות. לפעמים הפגיעה במעגלים היא בעצם קורוזיה שמתפתחת תוך שעות או ימים. הניקוי דורש שימוש בחומר מיוחד לניקוי חיבורים חשמליים-אלקטרוניים.

8. השימוש במייבש שיער בחום נמוך וממרחק זהיר מזרז את תהליך הייבוש.

9. בשום פנים ואופן אין לפתוח חלקים חתומים, גם אם נדמה שהנוזלים חלחלו פנימה. זכרו את עניין אחריות היצרן. את הדיסק הקשיח פותחים רק במעבדה מורשית !

10. מחשב עליו נשפך יין עשוי לחזור לחיים אבל להישאר עם ריח מסוים שיוציא לכם שם רע. לבעלי חוש ריח מפותח מומלץ להזמין שירות של ניקוי יסודי עם תכשירי חיטוי מתאימים (תערובות מעבדה בעלות נוסחה שמורה).

לא ניתן לאטום מחשב ביתי. ידוע כי פעולת המחשב יוצרת חום ודורשת אוורור מתאים. אחינו היהודים החרדים מזמן המציאו כיסוי ניילון להגן על השטריימל בגשם, ובמעבדות ביולוגיות משתמשים בכיסויים פלסטיים למקשים של המכשירים, כמו בקופה הרושמת אצל הקצב. כמובן שיש מחשבים נישאים מיוחדים העמידים בתנאי שטח קשים אך מחשבים אלו הם ייעודיים לתפקידם ויקרים מאד. יותר יצרנים מבינים היום את הצורך בבידוד המרכיבים החיוניים בחלק הפנימי של המחשב הנישא. דגמים חדשים "משוריינים", עשויים מתרכובות טיטניום ועוד מבטיחים עמידות בפני נפילות ותאונות. בעינינו, המחיר הגבוה לא תמיד מוצדק. ניתן לספק במחיר סביר לפטופ מוגן אם דואגים שני דברים חשובים: בידוד טוב במקלדת, ומערכת בלימת זעזועים טובה לדיסק הקשיח. טיפ: במצב חרום, אם נראה כי המים השקטים לא חדרו עמוק והבעיה העיקרית היא הפעלת מקשים רטובים או דביקים, ניתן לחבר מקלדת רגילה ללפטופ, כדי להמשיך לעבוד -עד שיהיה זמן לטפל ביסודיות במקלדת המקורית. כמובן, שימו לב לסוג המקלדת והתאמתה לדגם החיבורים במחשב הנישא (USB או PS2).

www.chief.co.il

מידע בדף זה : מחשב נייד > מחשבים נייד > קניית מחשב נייד [ מידע והמלצות ] , מחשב נייד, חלפים למחשב נייד, תיקון מחשב נייד, מחשבים ניידים, מחשב נייד זול, מחשב נייד טושיבה, מחשב נייד דל, מחשב נייד hp - lg - ibm - lenovo - sony - asus - benq