ossobuco אוסובוקו
אוסובוקו הפך להיות סמל איטלקי מובהק, כמו הפיצה וכמו הספגטי, אוסובוקו מגיע מאיזור פירנצה אזור שנידב לנו גם את הביסטקה אלה פיורנטינה. המצרכים : 5 עד 7 נתחים של בשר רגל אחורית של עגל בעובי של לפחות 4 ס"מ, שושת רבעי כוס שמן זית משובח, חצי כוס קמח, 4 שיני שום קצוצות, 2 בצלים חתוחים לקוביות גדולות, 6 עגבניות חלוטות חתוכות לקוביות, מעט פטרוזיליה קצוצה, כוס יין לבן יבש רצוי איטלקי כמובן ומלח פלפל גרוס. מערבבים בצלחת את הקמח מלח ופלפל ומקמחים את נתחי הבשר, מנערים ושמים רגע בצד. מחממים את שמן הזית בסיר כבד או מחבת כבד משחימים את נתחי הבשר מכל הצדדים ומניחים בצד. מוסיפים לאותו הסיר את הבצל והשום ומאדים כ 8 דקות, מחזירים את הבשר, מוסיפים את העגבניות, מלח פלפל, ואת הפטרוזיליה והיין בסדר הזה ומערבבים קלות, מכסים את הסיר או המחבת ומבשלים על אש קטנה כ שעה וקצת. בתאבון, אגב רצוי להגיש את המנה עם לחם טרי בצד, ביוון מגישים אוסובוקו עם ציזיקי ולחם - זה הולך מצויין!
אוסובוקו איטלקי יכול גם להיות מוגש עם פטוציני.
למתוכנים איטלקיים נוספים : ספגטי פומודורו - ספגטי בולונז - פוזלי ארביאטה ביסטקה אלה פיורנטינה - סטייק טיבון איטלקי
מאמרים נבחרים אודות ועל איטליה!
איטליה - טיול באיטליה בעקבות הרי הגעש ווזוב, סטרומבולי, אתנה וולקנו חלק ראשון - מקטניה איטליה - לנאפולי איטליה
אתרים באיטליה
מדריך מקוצר למטייל בטוסקנה (איטליה)
האי סיציליה - טאורמינה - הר האתנה - סירקוזה
מתי לבקר ברומא?