מרק שעועית

 מצרכים:
• 550 גר' שעועית מעורבת ( לבנה, גדולה, מנומרת )- מושרת במים למשך הלילה
• 4 כפות שמן זית
• 3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
• 5 שיני שום קצוצות
• 4 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות
• 3 גבעולי סלרי קצוצים
• 400 גר' עצמות רגל עם מח
• 2 קופסאות רסק עגבניות קטנות
• 2.5 מים או נוזל ירקות או נוזל עוף/ בקר
• 4 עלי דפנה, 3 יח' ציפורן
• מלח, פלפל לבן
• צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
- מסננים השעועית לאחר שהושרתה היטב במים למשך הלילה ושוטפים.
- מחממים השמן בסיר נירוסטה או סיר יציקת אלומיניום ( עם שכבת טפלון).
- מוסיפים הירקות הקצוצים ומאדים, מוסיפים השום והרסק ומערבבים היטב.
- מוסיפים תוך כדי עירבוב 2 כפיות סוכר להורדת חמיצות הרסק.
- מוסיפים העצמות, השעועית והנוזל ומבשלים למשך 4 שעות.
- מוסיפים התבלינים, מלח, פלפל וטועמים.
- מגישים עם מעט פטרוזיליה קצוצה ולחם כפרי משובח.

הערות:
1) מומלץ להוסיף נוזל משובח ( נוזל יסודי של ירקות, בשר או עוף - נוזלים לבנים)
2) אסור להמליח שעועית כי היא מתקשה, תבלינים נוסיף רק לאחר שהשעועית
התרככה לחלוטין.

 אתונה

הזמנת מלונות בחו"ל בהנחה - לחץ כאן

חפש עסקים למכירה בתחום  [ בכל השאר ]   לקשר לעמוד הבית של שוק עסקים