ביסטקה אלה פיורנטינה
סטק טיבון פיורנטיני אמיתי. Bistecca alla Fiorentina
טיבון הוא החלק שבצידו האחר מצוי הפילה ובצידו השני מצויה הסינטה ובינהם מצוייה עצם היוצרת את צורת האות טי.
נתח הטיבון אמור להיות בעובי של 4-5 סנטימטר ובמשקל של 800 גרם עד 1 קילו, כל נתח!
מורחים שמן זית אקסטרא וירגי'ין משני צדדיו וממליחים ומפלפלים במעט מלח ופלפל שחוק גרוס, ניתן גם להוסיף ממש מעט עלי טימין.
צולים על האש כ 5 גקות כל צד מבלי להזיז בעת הצלייה.
בעת ההגשה ניתן לבזוק על הסטייק מעט מיץ לימון טרי ומעט שמן זית.
יין אדום בצד כמעט חובה - ושלא יהיה אחר מאשר איטלקי מאיזור פירנצה, אחרת הפרה תעלב מאד!!
ביסטקה אלה פיורנטינה Bistecca alla Fiorentina