פוזלי ארביאטה

 

פוזלי ארביאטה fusilli arbiata

מאחר והמילה פיזילי אינה מילה עברית יש המכנים אותה גם פוסלי ארביאטה.

פוזלי באיטלקית משמעו קנה של רובה ציידים, קליע של רובה הציידים מסולסל כמו צורת הפוזלי ועל כן שמה של הפסטה פוזלי, המילה ארביאטה משמעותה כועסת, מכאן פוזלי ארביאטה.

פוזלי היא פסטה קשה, גם בבישול יחסית ארוך של 7-8 דקות היא עדיין קשה וכך היא צריכה להיות, גם רובה ציידים, גם כועס [ חריף ] וגם קשה!

המרכיבים לרוטב הארביאטה : שמן זית, שום כתוש, פלפל צילי חריף, פטרוזיליה, עגבניות חלוטות קצוצות, מלח, פלפל.

אופן ההכנה :

חולטים עגבניות אדומות ככל האפשר וחותכים לקוביות קטנות, שמים בצד, מחממים שמן זית רצוי extra virgin ומוסיפים אליו את השום, צילי, פטרוזיליה, וכשמזהיב השום מוסיפים את העגבניות, מלח, פלפל, ומנמיחים את האש, ומאדים במשך 4 דקות, לתוך הרוטב מוסיפים את הפוזילי ומגישים חם, רוב הארביאטה הוא אחד מרוטבי בסיס העגבניות האיטלקיים שלא מוסיפים להם בזיליקום.

תודות לאומה האיטלקית

מתכונים נוספים :

ספגטי פומודורו

ספגטי בולונז